• ÚNIA PRE ZDRAVŠIE SRDCE

VIAC INFORMÁCIÍ

• NA OCHORENIA SRDCA A CIEV
    UMIERA KAŽDÝ DRUHÝ SLOVÁK

Slovensko je v európskom rebríčku úmrtnosti na srdcovocievne ochorenia na jednom
    z najhorších miest v Európe. Horšie sú na tom v rámci Európskej únie iba Rumunsko
    a Bulharsko. V roku 2012 podľahlo týmto chorobám takmer 30.000 ľudí.

VIAC INFORMÁCIÍ

Beh srdca. Aby vaše srdce nezlyhalo

15. Septembra 2019

Behom a chôdzou - spoločne za zdravším srdcom

Pri príležitosti Svetového dňa srdca v mesiaci september, ktorý si pripomíname (29. septembra 2019) Slovenská nadácia srdca s platformou „MOST - Spolu chránime Vaše srdcia“ v spolupráci s partnermi, pripravila v tomto roku pre širokú verejnosť dostupnú a jednoduchú prevenciu kardiovaskulárnych ochorení v podobe preventívnych vyšetrení krvného tlaku, cukru, obvodu pása, BMI a tuku v tele pre obyvateľov celého Slovenska.

Preventívne merania budú realizované  20. septembra 2019 od 10:00 - 20:00 hod. počas podujatia s názvom Srdcový festival dobrého života. V tento deň sa bude konať o 17:00 aj štart sprievodnej aktivity Beh srdca - Aby vaše srdce nezlyhalo pri OC Eurovea, od sochy M.R. Štefánika. Aj počas konania behu budú pre účastníkov dostupné možnosti skontrolovať si vybrané kardiovaskulárne parametre, spolu s bohatým „srdcovým“ programom. Okrem meraní bude poskytované aj poradenstvo k „srdcovým otázkam“ zabezpečené odborníkmi pre kardiovaskulárnu oblasť. Pre návštevníkov sú takisto pripravené aj ukážky prvej pomoci, či zábavno-kreatívny kútik pre najmladších „srdcových“ priaznivcov.

Sprievodnej aktivity Beh srdca. Aby vaše srdce nezlyhalo sa budú môcť zúčastniť aktívni nadšenci behu ako aj ktokoľvek, kto má chuť len symbolicky si odkráčať označený úsek. Hlavným cieľom behu je podporiť fyzickou aktivitou a vyzvať tak aj širokú verejnosť, aby sa viac starala o zdravie svojho srdca. Nejde o tempo ani rýchlosť, ide o podporu zdravia nášho-vášho srdca. Vstup na srdcový festival, absolvovanie meraní a  sprievodné aktivity bude BEZPLATNÝ. Pre bežcov sú pripravené dve oficiálne dĺžky tratí a to 4 alebo 7 km. Pre prvých 150 návštevníkov srdcového festivalu a záujemcov o preventívnu kontrolu kardiovaskulárnych parametrov, sú pripravené aj symbolické darčeky na pamiatku tohto osvetového podujatia (dáždnik, pero, kľúčenka ako aj hodnotné informačné brožúry).

Vítaní sú návštevníci všetkých vekových kategórií, od najmladších po najstarších, ktorí spolu pobežia za zdravším srdcom. Tešíme sa na Vás.

Priložené súbory
Galéria
NOV
2019